top of page

Întrebări și răspunsuri

De ce sa merg la psihoterapie?

Ar trebui să mergi la terapie dacă te confrunți cu probleme emoționale sau de sănătate mintală care te împiedică să trăiești o viață fericită. Terapia poate ajuta la gestionarea stresului, la îmbunătățirea relațiilor și la rezolvarea problemelor personale. De asemenea, poate fi utilă pentru a înțelege mai bine propriile emoții și gânduri și pentru a învăța modalități noi de a face față problemelor.

Ce este psihoterapia?

Psihoterapia este o formă de tratament care implică discuții cu un profesionist în sănătatea mintală antrenat pentru a ajuta la abordarea problemelor de sănătate mintală, probleme emoționale și probleme comportamentale. De asemenea, este cunoscută sub numele de terapie prin vorbire sau consiliere.

Ce se întâmplă în timpul unei ședințe de psihoterapie?

În timpul unei ședințe de psihoterapie, veți întâlni terapeutul dvs. pentru a discuta gândurile, sentimentele și comportamentele dvs. Terapeutul vă va ajuta să înțelegeți gândurile și sentimentele dvs. și vă va ajuta să dezvoltați strategii și abilități de coping pentru a aborda problemele dvs. Terapeutul poate, de asemenea, să vă ofere educație despre sănătatea mintală și să vă sugereze modalități de îngrijire de sine.

Cât durează psihoterapia?

Durata psihoterapiei poate varia în funcție de individ și de problemele specifice abordate. Unele persoane pot avea nevoie doar de câteva ședințe, în timp ce altele pot avea nevoie de mai mult sprijin pe termen lung. Frecvența și durata ședințelor vor fi determinate de dvs. și de terapeutul dvs. în funcție de nevoile și obiectivele dvs.

Este psihoterapia eficientă?

Cercetările au arătat că psihoterapia poate fi un tratament eficient pentru o gamă largă de probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia, anxietatea, traumele și problemele de relație. Poate, de asemenea, să îmbunătățească starea generală de bine și calitatea vieții.

Cum găsesc un psihoterapeut?

Tocmai l-ai găsit

bottom of page